onsdag den 29. juni 2011

Pyhh...

Nej det er ikke varmen jeg siger "pyhh" til, men derimod den Rasmus Klump nat som åbenbart slog mig helt ud! Undskyld stilheden, men nu slipper I ikke længere!
I søndags var jeg hjemme hos en veninde om snakke om BRYLLUPSKAGE!! (Altså til hende, ikke til mig ;-) Jeg har nemlig fået æren af at lave kagen til deres bryllup og ihh hvor jeg glæder mig! Jeg har ikke lavet så mange yyyndige kager, men mere nogle lidt sjove kager, så det bliver fedt at finde den indre prinsesse frem. Hun har allerede været til te her til aften - altså prinsessen. Kagen involverer nemlig blomster! Mange blomster! Så jeg må øve mig. Mit første forsøg var slet ikke så tosset, men jeg er langt fra tilfreds. Man kan jo stadig tydeligt se at det ikke er en rigtig blomst...


Tror jeg skal have fat i noget gumpaste som kan rulles tyndere ud og så ellers bare øve øve og øve. Godt der stadig er 2 måneder til den skal spises.
Er der nogle derude, som har gode erfaringer med gumpaste? Er det pengene værd? Jeg plejer bare at tilsætte tylosepulver til fondanten, men det er ikke helt nok denne gang.

God sommerlig tirsdag til dig der læser med her!
Edith.

6 kommentarer:

 1. Du kan sagten bruge fondant med tylose i. Gumpaste er dog ret lækkert at lave orkideer af. Kender du Edna ?? Prøv evt at se hendes videoer på You tube. Hun laver fantastiske roser <3 Jeg startede ud med hendes videoer.

  SvarSlet
 2. Og hey det er altså en ret fin rose du har fået lavet :-)

  SvarSlet
 3. Den er rigtig fin, din første rose.
  Lidt fif: Den inderste "klump" skal dækkes helt af første blad og de næste blade kan du med held bøje lidt i hver side, så selve bladet får en lille "spids" :-)
  Og som så meget andet i kageverdenen.. Øvelse gør mester :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har fået de fineste roser ved at bruge gumpaste. Det er også en god ide at have de rette redskaber til at gøre kanterne ekstra tynde. Jeg har dog en overgang kunne nøjes med at bruge en tandstik til at rulle kanterne tynde med, som en mini-kagerulle :)

  Synes ellers dit første forsøg er ret godt!

  SvarSlet
 5. Uhhh, bryllupskager - der er ikke noget bedre og total nervepirrende. Din rose er da rigtig sød - det ser godt ud, at den er så åben.

  Jeg ville helt sikkert investere i et ball tool, så du kan gøre kanterne på rosenbladene helt tynde og levende. Jeg har det billigste sæt fra dinkage.dk og det fungerer upåklageligt også selvom jeg bare bruger fondant til roserne.

  Knus Line

  SvarSlet
 6. Vibeke - Tak jeg vil helt sikkert tjekke hende Edna ud!

  Godte - Takker, men ja lidt øvelse er nok påkrævet. Jeg forsøgte faktisk at lukke det første blad helt, men det gik ikke så godt ;-)

  Jette - Tror da jeg vil forsøge mig med gumpaste, hvis det nu kan gøre det lidt nemmere. Jeg har faktisk sådan en ball tool fætter (hvis det er sjoveren med en kugle for enden?), men måske jeg skal trykke hårdere med den. Synes bare fondanten blev så skøbelig.

  Line - Ja jeg er også lidt nervøs for at lave den. Det skal være til 100 personer!!! Som jeg lige skrev, så har jeg allerede et ball tool, men fik nok ikke trykket hårdt nok for kanterne er stadig lidt buttede.

  SvarSlet