onsdag den 4. maj 2011

KokeshiKokeshi er en japansk dukke i træ. Jeg synes at de er super flotte og måtte derfor forsøge mig i kage når det nu alligevel var min tur til at tage onsdagskage med på praktikken.
Jeg fik begyndt for sent, så jeg måtte stresse lidt igennem det, hvilket godt kan ses med nogle småfejl - men blomster og fletninger kan skjule det meste ;-)

I kan se lidt af processen her:

Når kagerne er samlet skal de skæres til:
Jeg fik skåret en kæmpe bunke fra, men det går jo ikke til spilde. Det ryger i fryseren og bliver til romkugler en anden dag :-)
Når de er skåret sådan nogenlunde i facon, så skal de smøres op:


Og en idé over projektet (undskyld men det er mange år siden jeg rigtig har tegnet!) 


Her er hovedet under konstruktion. Jeg har ikke noget fancy kage-drejefad til at arbejde på, så jeg brugte lige en vase (på hovedet). Så kom kagen op i højden, så jeg bedre kunne se den og dreje rundt på den.


Hoved og krop venter spændt på at blive samlet. Og ja der kom nogle huller i fondanten på kroppen. Jeg har aldrig før prøvet at betrække en så høj og rund kage før og det kræver åbenbart lidt øvelse.
Der var alt alt alt for meget kage på trods af at vi vist var over 20 personer til at spise hende, men så betyder det jo bare at der også er torsdagskage i denne uge.

Jeg havde ikke lige overvejet hvordan jeg skulle få den fragtet ned på uni for vi har jo ingen bil! Så jeg sprang i kælderen efter en flyttekasse som hun kunne komme i og så op på cyklen!! Men heldigvis løb jeg ind i en af vores meget søde naboer, som gerne ville køre mig og Kokeshi. Pyhh tror ikke den havde overlevet en cykeltur - hvorfor jeg også tog billeder INDEN jeg tog afsted ;-)

Den smagte virkelig virkelig lækkert og jeg vil rigtig gerne dele opskriften med jer, men den stammer fra Mad & Venner så jeg ved ikke hvordan ophavsreglerne er? Må man godt dele sådan noget på en blog?

13 kommentarer:

 1. Shut up hvor er den SEJ!!! Dygtige dig!
  Kender Christina fra folkeskolen, og gik i parallelklasse med hende i gym. Dig?

  Kh Anne

  SvarSlet
 2. Anne - Ha ha jamen det lyder spøjst for jeg kender hende også fra folkeskolen og gik også i parallelklasse med hende i gym!

  SvarSlet
 3. ØJJJJ Hvor er hun bare super fin !!!

  Rigtig flot lavet !!!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Hihi, jeg gik i klasse med C i folkeren. Kender du hende fra klubben der eller sådan. På Ahlmann. GIk i y-klassen i gym. Gik du måske i a??
  Sjovt med os sønderjyder til Århus.

  SvarSlet
 5. Ah jeg har lige skrevet med hende på FB. De flyttede jo. Så jeg kender hende fra en folkeskole lidt uden for Århus. Men hvor sjovt at vi har gået i parallelklasse! Jo jeg gik i a :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er den bare sindsyg flot!
  Jeg får sådan lyst til at prøve med sådan nogle kager, men det kræver da vist godt nok noget øvelse. Jeg forestiller mig et flashback til at lege med modellervoks - bare i stor format :)

  Og hvis den så smager godt oveni... Mums!

  SvarSlet
 7. Du kan vel sagtens dele opskriften hvis bare du skriver hvor du har den fra og evt. linker.. Sådan gør mange andre da? :)

  SvarSlet
 8. Hvor er hun fin :-))) Jeg får helt lyst til at lave sådan en kage. Jeg mener helt bestemt at du må vise opskriften så længe du linker og skriver hvor du har fundet opskriften. Det er god skik at gøre det med alle opskrifter og ideer lige meget hvor man finder dem henne :-)

  SvarSlet
 9. Hvor sjov og fin kage der :-)

  Jep. Smid link og andre henvisninger, så er det vist i orden.

  SvarSlet
 10. Mamma Mia - det er så sej. Kan man ønske sig sådan en til sin fødselsdag??? Det er først til juli;-)

  SvarSlet
 11. Ha ha Nanna. Jo det kan du da, men så skal vi bytte så du laver min fødselsdagskage!

  SvarSlet