Ja intet mindre! Her fredag eftermiddag vil jeg give jer meningen med livet! Så meget holder jeg af mine læsere ;-)
Her kommer opskriften på en virkelig lækker kage og det er især cremen hertil som simpelthen må være meningen med livet! Opskriften stammer fra det lækre madmagasin Mad&Venner.
CHOKOLADELAGKAGE MED CHOKOLADEGLASUR
Ingredienser t. kagen:
2,5 dl vand
125 g. smør
50 g. kakao
300 g. mel
1 tsk. bagepulver
450 g. flormelis
2 æg
1,25 dl sødmælk
kornene af 1 vanillestang
Ingredienser t. chokoladeglasuren:
400 g. flødeost naturel
200 g. blødt smør
10-11 dl. flormelis
100 g. kakao
1 knivspids fint salt
Kagen:
Vand, smør og kakao varmes op i en gryde indtil smøret er smeltet. Mel, flormelis og bagepulver sigtes og blandes i en anden skål. Tilsæt den varme kakaoblanding og rør. Pisk æg, mælk og vanillekorn sammen og rør det i dejen. Rør til det bliver en ensartet masse.
Dejen hældes i to smurte springforme og bages ved 170 grader indtil de er færdige (ca. 40 minutter)
Chokoladeglasur:
Pisk først flødeost og smør grundigt sammen. Pisk derefter resten af ingredienserne i.
Når kagen er helt afkølet skæres de to bunde igennem så du har fire. Chokoladecremen smøres på lagene og kagen samles.
Mad&Venner foreslår at man drysser med usaltede pistacienødder, men det er jeg ikke så tosset med. I stedet smurte jeg en lidt bitter appelsinmarmelade på bundene inden chokoladeglasuren kom på. Mmm... får helt lyst til at bage den igen!
Prøv den, prøv den, prøv den!
PS. Kagen på billedet er smurt op med Ultimate Chocolate Frosting, da chokoladeglasuren fra kagen ikke stivner nok til at jeg ville bruge den til opsmøringen.
Edith.
Hold da op sikke en kage, det ligner helt en bold :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Takk skal du ha;-)) Ja, en god kake ER meningen med livet!
SvarSletRiktig god helg!
Ha ha ja det ligner da egentlig en bold. Glemte at skrive at udseendet skyldes at kagen er hovedet til denne kage:
SvarSlethttp://noordinarycake.blogspot.com/2011/05/kokeshi.html
Mmmmhh, den både ser og lyder skøøøn.
SvarSleter igang med at lave den og dejen blev altså enormt tynd, er det med vilje du har skrevet at der skal så meget flormelis i? :D
SvarSletJo der skal skam så meget flormelis i.
SvarSletHar lige dobbeltjekket opskriften og den skulle altså være god nok. Håber det lykkes for dig.