mandag den 6. januar 2014

Appelsinkage med rom-sirup og grape glasur





Vi havde en dejlig juleferie i Trondheim hos kærestens familie, men jeg savnede mit køkken, så nu hvor vi er kommet hjem, så er der fuld gang i bageriet!

Dagens kage er med appelsin og jeg ved ærlig talt ikke hvordan den smager! Kæresten skulle nemlig have den med i klatreklubben, så jeg venter stadig på en anmeldelse, meeeen den virkede svampet og god, så jeg tør godt dele opskriften allerede.

Appelsinkage med rom-sirup

Ingredienser:

(Til kagen)
2 øko appelsiner
250 g. smør
250 g. sukker
250 g. mel
4 æg
1 vanillestang
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

(til sirup)
1 dl. appelsinsaft
1 dl god rom
4 spsk. sukker

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser tages ud af køleskabet nogle timer inden brug da de skal have stuetemperatur.
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv skallen af appelsinerne og pres saften. Stil til side.
Skrab vanillen ud og mas det sammen med en skefuld sukker, så det ikke klumper. 
Smør, sukker og vanille piskes grundigt sammen.
Tilsæt æggene til smør og sukker. Pisk hård i nogle minutter til det bliver en jævn masse. (Hvis æg eller smør er kolde så bliver massen grynet).
Tilsæt appelsinsaft og skal og pisk grundigt. Dejen kan godt blive lidt grynet men det er okay.
Bland mel, bagepulver og natron i en skål for sig og vend det forsigtigt sammen med de andre ingredienser.
Bag kagen i en smurt springform i ca. 40 minutter ved 175 grader.
Tjek om kagen er færdig ved at stikke en kødnål ned i midten. Hvis der hænger kage fast når du trækker den op så er kagen ikke færdig.

Imens kagen er i ovnen kan du lave siruppen.
Kog appelsinsaft, rom og sukker op i en gryde. Lade koge et par minutter og tag af varmen.
Det er vigtigt med en lækker rom. Captain Morgan eller lignende fungerer ikke så godt (- jo mindre selvfølgelig du er helt tosset med Captain Morgan!)

Med det samme kagen tages ud af ovnen prikker du nogle huller i den med en gaffel og hælder sirup over den varme kage. Lad herefter banditten køle helt af.

Du kan spise den som den er eller give den en omgang grape-glasur. Den lavede jeg bare med friskpresset grapesaft og flormelis.


 Jeg er forresten ikke så meget til de der sukkerfrie nytårsforsætter... 


1 kommentar:

  1. Yum, det ser godt ud - sprit i desserter er bare altid et hit, hvis man spørger mig!

    - Anne

    SvarSlet