torsdag den 22. november 2012

How to do - Daffy Duck

Frem med kagerullen! Nu skal der laves en NEM 3D kage! Det kræver ikke de vilde kagekundskaber, men man skal have god tid og ikke mindst god tålmodighed ;-)1. Trin - Bag og Skær!
Bag to runde kager med din yndlingsopskrift (Min finder du HER).  Når de er kølet ned, så skærer du kanterne til, så den ene kage bliver rund og lidt aflang og den anden skæres som en lille blød trekant. Desuden skal der også laves en lille hals ud af noget af det kage du skærer fra:

Allerede nu kan du placere dem på det kagefad du skal bruge, så du slipper for at flytte på ham. Jeg lægger som regel en lille klat smørcreme under kagerne så de ikke glider på fadet.

2. Trin - Smør og Dæk!
Så er det tid til at smøre kagen med en god smørcreme. Igen kan du bruge din egen yndlingsopskrift. Jeg har brugt en chokoladesmørcreme, som du finder en opskrift på nederst i DETTE indlæg.
Jeg giver først hele kagen et godt lag creme og forsøger at gøre det så jævnt som muligt, men det behøver ikke være helt perfekt. Kagen får nemlig en halv til en hel time på køl, så cremen stivner og herefter kan man lige give den et lille jævnt lag smørcreme mere. Imens kagen er på køl, skal smørcremen blive på køkkenbordet så den er blød at arbejde med.

Så begynder det sjove! Du ruller et stort stykke fondant ud, som kan dække maven. Jeg bruger gerne lidt maizena majsstivelse til at rulle ud med så fondanten ikke hænger fast, men brug endelig ikke for meget for så bliver den sorte fondant bare fyldt med hvide pletter.
Når man ruller fondanten ud, skal det helst gå lidt hurtigt for hvis den bliver lidt tør, så bliver den mindre smidig. Derfor fik jeg ingen billeder af den proces.
Når fondanten er lagt på kagen og det overskydende fondant er skåret væk, så skubber jeg kanten ind under kagen da det giver et flottere resultat. Du kan sagtens bruge en smørekniv hvis du ikke har det samme kageværktøj som jeg.
På samme måde dækkes hovedet.

3. Trin - Næb.
Så er det tid til næbbet. Jeg farvede en klump fondant gul og tilføjede desuden lidt tylose pulver, som gør at fondanten stivner hurtigere og bliver hårdere. 


Størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor stor du har lavet dine kager. Det skal passe nogenlunde med hovedet, men det behøver absolut ikke være præcist.
Når du har formet næbbet færdigt, kan du med fordel lade det tørre lidt på noget som har lidt samme form som Daffys hoved. Jeg brugte en anden klump indpakket fondant.

4. Trin - Arme og hals.

Du kan lave armene nemt som jeg gjorde ved at lægge dem over kors. På den måde behøver du ikke modellere hænderne ;-) Og Daffy er jo som regel lidt sur, så de korslagte arme passer meget godt.
Halsen dækkes af et aflangt stykke hvid fondant.
En lille bitte smule vand får arme og hals til at hænge fast, men kun LIDT!


Hvis du nu er lidt klodset som mig og kommer til at hamre kagen ind i en køleskabshylde, så den får et ordentligt hak, så fortvivl ikke! Det kan som regel skjules! Mit hak bliver gemt af benene, men ellers kan man ofte dække skønhedsfejl med blomster eller andet sjovt ;-)
Forresten skal kagen på køl imens du modellerer næb, arme osv.

5. Trin - Næbbet.

Når næbbet har fået lov til at tørre lidt så det bliver mere fast og du kan røre ved det uden at det helt mister formen så kan du sætte det på kagen.

Igen bruges lidt vand som lim. Du kan stikke et grilspyd op i næbbet så det står lidt mere stabilt på kagen.

6. Trin - Ben og Fødder.

I gul fondant laver du to pølser til ben og limer dem fast med lidt vand. Det kan være en god idé at støtte benene med noget indtil de tørrer og kan holde formen selv. Jeg klippede en ny køkkensvamp op så den passede i højden.
Fødderne rulles ud og skæres til. Igen er størrelsen ikke altafgørende. Det skal bare passe nogenlunde. Han er jo trods alt en tegneseriefigur.Min kageplade var lidt for lille så derfor er benene og fødderne brækket helt skørt, men hvis du har plads på fadet så lav endelig nogle ben der ikke ser så tossede ud som mine ;-)

7. Trin - Øjne.

Jeg fik desværre ingen billeder da jeg lavede øjnene, men de er meget simple. Rul to lige store kugler i hvid fondant og rul dem herefter ud så de bliver lidt aflange. Gør det samme med to mindre kugler i sort fondant. Lim stykkerne sammen med vand og sæt dem på kagen.


Han fik også lige et par strithår i toppen og nogle øjenbryn som vist er svære at se på billedet, men de er bare to små pølser sort fondant som er lagt lige over øjet.

SLUT! Så har du lavet Daffy!


 Jeg håber det er forklaret godt nok. Som sagt kræver det mest af alt tålmodighed, så kast dig endelig ud i det!

8 kommentarer:

 1. Super flot, elsker 3D kager. Dejligt med en how to do

  SvarSlet
 2. Tak for den fine how too...

  SvarSlet
 3. hejsa
  jeg skriver til dig fordi jeg gerne vil høre hvilken fondant du bruger her til din sorte kage (super flotte kager du laver), da de gange vi har prøvet at bruge sort har det knækket rigtig meget. hvad gør vi forkert?
  håber du vil svare mig..
  min mail er jettebrink74@hotmail.com
  Med venlig hilsen
  Jette Nissen

  SvarSlet