mandag den 26. november 2012

Valnødder i æblesirup

Mmm jeg har lige fået mig en lille dessert efter frokosten... Skyr med valnødder i æblesirup! Det er sååå godt og lidt sundt samtidigt med at det er syndigt ;-)


Jeg lavede æblesirup for nogle uger siden. Det er enormt simpelt. Man skal bare koge æblemost og sukker ind til en sirup. Jeg fulgte Camilla Plums opskrift, som du kan finde her.
Herefter knækkede jeg en masse valnødder og fik min lille børnearbejder til at pille dem ud af skallerne - han måtte spise dem der gik i stykker, så jeg måtte knække maaange nødder indtil vi fik nok! Valnødderne røg i et par rene syltetøjsglas og den varme sirup blev hældt over. Nu har de stået et par uger og er helt perfekte. Nødderne er blevet søde og er stadig lidt knasende.
I dag fik jeg dem ovenpå skyr, men tror også at de vil være farligt lækre på pandekager.
Jeg fik også lavet et glas rent æblesirup, som er super godt til at søde te eller ovenpå lidt yoghurt. Det er en lækker sirup fordi æblerne gør den syrlig imens den naturligvis stadig er meget sød. En rigtig fin kombination.

Glæder mig til i eftermiddag hvor jeg skal lave juledekorationer med Silas!

Håber du nyder mandagen.
Edith.

2 kommentarer:

  1. hvordan skal man opbevare det? det er i køleskab eller?
    det ser vildt lækkert ud

    SvarSlet
  2. Mine glas står bare i køkkenskabet, men de er også snart spist ;-) Det er muligvis en god idé med køleskabet hvis de skal stå i flere måneder.

    SvarSlet